Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Steps to Make Perfect Confit de canard maison. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Let us face it, cooking isn't a priority from the lifestyles of every person, woman, or child on the planet. In actuality, far too people have forced learning to cook a priority within their lives. Which usually means that people frequently rely on foods and boxed mixes rather than taking the effort to prepare healthy meals for our families and our own personal enjoyment.
The same is true for lunches once we frequently add to your can of soup or box of macaroni and cheese or any other similar product rather than putting our creative efforts into making a quick and easy yet delicious lunch. You will observe many thoughts in this report and the hope is that these ideas won't only get you off to a wonderful beginning for finishing the lunch R-UT we all seem to find ourselves in at some point or another but also to try new things all on your own.
The fantastic thing is that after you've heard the basics of cooking it is improbable you will ever need to displace them. Which means you can constantly develop and expand your cooking abilities. Since you know new recipes and better your culinary abilities and talents you'll discover that preparing your own meals from scratch is a whole lot more rewarding than preparing prepackaged meals which can be purchased from the shelves of your local supermarkets.
Many things affect the quality of taste from Confit de canard maison, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Confit de canard maison delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Confit de canard maison is 8 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Confit de canard maison estimated approx 10 minutes / 12 min.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Confit de canard maison using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.
Parce que le canard, c'est bon et que en confit, c'est encore PLUS bon !
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Confit de canard maison:
- 8 cuisses de canard fraiches
- 3 pots de graisse de canard
- 3 gousses d'ail
- gros sel
- poivre en moulin
- laurier
- thym
- 1 verre d'eau
Steps to make to make Confit de canard maison
- Alors pour commencer, on prend un bon grand plat dans lequel on pose un bon lit de gros sel. Pour 8 cuisses, soit vous avez un plat de Golgoth, soit vous avez plusieurs plats pour mettre tout ça dedans. On dépose les cuisses de canard et on frotte bien les cuisses sur le gros sel. Sur le dessus, pareil. Gros sel et on frotte bien... On y ajoute du thym, des feuilles de laurier coupées en morceaux, du poivre concassé.
- On continue à bien frotter chaque faces des cuisses par les herbes et aromates ajoutés. On ajoute des gros morceaux d'ail que l'on frotte également sur les cuisses. Pas besoin de goûter la salaison à ce stade, c'est salé, soyez-en sûr... On couvre tout ceci d'un film alimentaire et on laisse au frigo pendant 12 à 24 heures. Pour ma part, j'ai fait la préparation vers 17 h pour commencer ma cuisson vers 8h30 le lendemain matin.
- 12 à 24 heures plus tard, nous avons ceci... C'est pas cuit, on s'en doutait ! Mais on a laissé le temps à la viande de bien s'imprégner des arômes qu'on lui a mis à disposition.
- On commence à faire chauffer tranquillement la graisse de canard dans une cocotte en fonte (pour la répartition de la chaleur, c'est mieux) et on y ajoute des morceaux de feuilles de laurier, de thym et d'ail que l'on est venu récupérer dans les plats de "marinade" (pas besoin de tout mettre). On incorpore un verre d'eau dans la graisse pour "protéger" la cuisson.
- Pendant ce temps, étape facile mais cruciale pour la réussite du plat : vous remarquez qu'on ne voit plus du tout le gros sel dans nos plats et c'est normal. Après, le confit c'est salé, mais pas trop quand même ! Donc on lave nos cuisses de canard à l'eau froide (n'ayez pas peur !), en frottant bien partout pour enlever cet excès de sel. Pas grave si le laurier et le thym partent avec... On essuie un peu nos cuisses et on les plonge dans la graisse. Le but est de les recouvrir complètement.
- Et voilà, on laisse chauffer à feu moyen pendant au moins 2h30-3h00 dans la graisse qui doit faire de petites bulles, en couvrant mais en laissant un "filet d'air". On surveille à partir de 2h30 la fin de cuisson en plantant un couteau dans la chair du canard qui doit être fondante jusqu'à l'os. Pas besoin de trop remuer pendant la cuisson. A servir avec de petites pommes de terre au four, par exemple (recette à venir). Bon appétit !
It's those little measures you take towards your aim of cooking well balanced meals for the family that may matter a lot more than any leap. Before you know it you may discover that you have greater energy and a much better understanding of general wellbeing than you would have envisioned before changing up your eating habits. If this is not sufficient to encourage you however, you could check out the excuse to go shopping for new clothes when you drop a size or two.
So that's going to wrap it up with this special food Recipe of Homemade Confit de canard maison. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
0 Post a Comment
Post a Comment